JURYTEAM SURVENTOBRASS 2018 IS BEKEND

Het juryteam van Surventobrass (2016) geeft aan het einde van het festival de beoordeling en een korte toelichting.

 

 

Muzikaliteit alleen is niet genoeg

 

JURYTEAM SURVENTOBRASS 2018 IS BEKEND

DE JURYLEDEN VOOR HET SURVENTOBRASS FESTIVAL 2018 ZIJN BEKEND. DE ORGANISATIE IS ER OOK DIT JAAR WEER IN GESLAAGD EEN DRIETAL JURYLEDEN TE CONTRACTEREN DIE SAMEN EEN VAKKUNDIG JURYTEAM VORMEN.

Surhuisterveen | Surventobrass vraagt deelnemende brassbands een optreden te verzorgen dat gewaardeerd wordt bij een breed publiek. Om die reden worden de deelnemers beoordeeld op drie onderdelen, muzikaliteit, programma-opbouw en entertainment. Brassbands die erin slagen een optreden te geven dat scoort op deze onderdelen, kunnen rekenen op waardering van zowel jury als publiek.

Voor ieder onderdeel is een deskundig jurylid aanwezig. De optredens worden voor het muzikale aspect beoordeeld door Alex Schillings. Schillings is hoofdvakdocent HaFaBra directie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en ArtEZ Conservatorium Zwolle, dirigent, clinician in binnen- en buitenland en schrijver van boek ‘Metafoor’. De beoordeling van de programma-opbouw wordt gedaan door Anne van der Sluis, ook iemand met een rijk cultuur CV. Hij is directeur van Muziekschool Hunsingo (Bedum/Eemsmond), organisatieadviseur en dirigent. Eerder was hij koperdocent, directeur van het Centrum voor de Kunsten a7, docent kopermethodiek en MT-lid van de toenmalige Muziekpedagogische Academie in Leeuwarden. Voor de beoordeling van het entertainment worden de optredens beoordeeld door Ruurd Walinga. Hij is cabaretier en journalist bij het Friesch Dagblad, waar hij schrijft over de amateurmuziek HaFaBra, natuur en watersport.

“Deelnemende brassbands steken veel tijd en energie in de voorbereiding van het festival en verdienen een professionele beoordeling. Een opbouwend juryverslag met enkele tips en tricks helpt deelnemers verder” aldus Lineke Elzinga van de organisatie. Het Surventobrass festival wil brassbands voorzien van een podium waarop ze in de volle breedte kunnen uitblinken. Daar komt meer bij kijken dan de gebruikelijke focus op muzikaliteit. Het is daardoor een aantrekkelijk festival voor zowel de liefhebber als het brede publiek. Jaarlijks trekt het festival meer bezoekers.

 

Wie zijn wij

Wij zijn Stichting Survento Evenementen Surhuisterveen en organiseren jaarlijks het Surventobrass festival.

Volg ons ook op:

    

Contact

Voor informatie over Surventobrass zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) surventobrass.nl
  06 50 73 42 67
 Boelenswei 1
9231 AE  Surhuisterveen